ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ

Γεια σας. Στα «Καρπάθικα Ημερολόγια», που πλέον γράφονται από την Αθήνα το Ηράκλειο, δημοσιεύω σκέψεις και ιδέες που με απασχολούν και που προέρχονται από οτιδήποτε μπορεί να είδα, άκουσα, έζησα.
Για να είμαστε σύμφωνοι με τους κανόνες του παιχνιδιού, θα διατηρήσουμε την ανωνυμία μας. Ο σκοπός βέβαια δεν είναι να κρυφτούμε πίσω από ένα ψευδώνυμο για να πούμε όσα δε θα τολμούσαμε να πούμε ενυπόγραφα, γι' αυτό και κάθε σχολιαστής είναι φυσικά ελεύθερος να υπογράφει όπως θέλει, επωνύμως ή ψευδωνύμως. Ωστόσο, θέλω να μείνουμε σταθεροί σ' αυτή την έστω και σχετική ανωνυμία, δηλαδή να μη δημοσιεύουμε το όνομα του άλλου αν το ξέρουμε.
Όταν απαγορευτεί η ανωνυμία, βλέπουμε...

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Δε γέμισε η Αθήνα σκουπίδια επειδή απεργούν οι σκουπιδιάρηδες. Γέμισε επειδή οι κάτοικοι εξακολουθούν να τα βγάζουν. Να τα κρατήσεις στο σπίτι σου, βρωμύλο! Τι πρέπει δηλαδή να γίνει για να βγεις λίγο από τον εαυτό σου και να δεις την πραγματικότητα, σεισμός;

Πιο λίγο ενοχλεί μια σακούλα σκουπίδια στο σπίτι, παρά εκατοντάδες σακούλες στο δρόμο. Δύσκολο να το σκεφτείς;

Ύστερα, όταν εκ των πραγμάτων ο κάδος είναι ξέχειλος, και δεν μπορείς να τα αφήσεις παρά στο δρόμο, και ξέρεις ότι δε θα φύγουν από εκεί άμεσα, τι έχεις κάνει; Απλούστατα, έχεις πετάξει τα σκουπίδια σου στο δρόμο. Άμα είσαι τόσο ζώον, τότε ακόμη κι όταν οι σκουπιδιαρέοι δουλεύουν εσένα δε σου αξίζει να ζεις σε μια πόλη με σκουπιδιαρέους.

Περίμενε να γίνει καμιά νεροποντή να τα σύρει παντού, ή να τα σκεπάσει το χιόνι και να γίνουν γλυπτική, για να γκρινιάξεις...

Βλάκα, υπάνθρωπε!