ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ

Γεια σας. Στα «Καρπάθικα Ημερολόγια», που πλέον γράφονται από την Αθήνα το Ηράκλειο, δημοσιεύω σκέψεις και ιδέες που με απασχολούν και που προέρχονται από οτιδήποτε μπορεί να είδα, άκουσα, έζησα.
Για να είμαστε σύμφωνοι με τους κανόνες του παιχνιδιού, θα διατηρήσουμε την ανωνυμία μας. Ο σκοπός βέβαια δεν είναι να κρυφτούμε πίσω από ένα ψευδώνυμο για να πούμε όσα δε θα τολμούσαμε να πούμε ενυπόγραφα, γι' αυτό και κάθε σχολιαστής είναι φυσικά ελεύθερος να υπογράφει όπως θέλει, επωνύμως ή ψευδωνύμως. Ωστόσο, θέλω να μείνουμε σταθεροί σ' αυτή την έστω και σχετική ανωνυμία, δηλαδή να μη δημοσιεύουμε το όνομα του άλλου αν το ξέρουμε.
Όταν απαγορευτεί η ανωνυμία, βλέπουμε...

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ο ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ

ΛΑΙΒ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΑΣ!

Το απόλυτο γκάτζετ για όσους έχουν πρόβλημα με το πρωινό ξύπνημα.
.
.
Μερικοί συνάνθρωποί μας ξυπνάνε το πρωί μία ώρα πριν χρειαστεί να φύγουν για τη δουλειά τους, και ξεκινάνε την ημέρα τους όμορφα και πολιτισμένα με ένα πλούσιο πρωινό, ντους, εφημερίδα, ακόμα και δουλειές.
Αυτή η ανάρτηση δεν τους αφορά!
Άλλοι πάλι, παρά τους χίλιους τρόπους που μηχανεύονται, δεν καταφέρνουν ποτέ να είναι εκτός κρεβατιού πάνω από δέκα λεπτά πριν την ώρα που πρέπει να φύγουν. Πηδάνε πανικόβλητοι μέσα στο παντελόνι τους, ρίχνουν ένα βιαστικό νερό στη μούρη τους, φεύγουν σαν κυνηγημένοι, κάνουν το πρώτο τσιγάρο ξηροσφύρι στο αυτοκίνητο, κάνουν μάθημα πρώτη ώρα, στο διάλειμμα πρώτης προς δεύτερη βάζουν καφέ στην καφετιέρα, μέχρι να γίνει κάνουν το δεύτερο τσιγάρο ξηροσφύρι, εκείνη την ώρα χτυπάει το κουδούνι για μέσα, κάνουν δεύτερη ώρα μάθημα, και μόνο τότε, γύρω στις δέκα, πίνουν επιτέλους καφέ.
Αυτούς αφορά η ανάρτηση!
.
.
.
Πρόσφατα έμαθα ότι, εκτός από τους φούρνους με χρονοδιακόπτη, τα στερεοφωνικά με χρονοδιακόπτη και άλλες παρόμοιες συσκευές, υπάρχουν επίσης και σκέτοι χρονοδιακόπτες. Ο σκέτος χρονοδιακόπτης είναι σαν ένα μικρό πολύπριζο ή ταυ: έχει μια αρσενική πρίζα που μπαίνει στον τοίχο για να παίρνει ρεύμα, μία θηλυκή στην οποία συνδέεις κάποια άλλη ηλεκτρική συσκευή, αλλά επιπλέον και ένα σύστημα που δεν αφήνει να περνάει το ρεύμα εκτός από κάποιες ώρες που εσύ επιλέγεις.
Χρησιμοποιείται ως εξής:
1. Τον βάζεις στο δωμάτιό σου, στην πλησιέστερη προς το κρεβάτι σου πρίζα.
2. Τον ρυθμίζεις να δουλέψει δέκα λεπτά πριν το ξυπνητήρι.
3. Τον συνδέεις με μια καφετιέρα, φορτωμένη με νερό και καφέ και γυρισμένη στο ΟΝ.
4. Πέφτεις για ύπνο.
5. Ξυπνάς με έτοιμο φρέσκο καφέ στο κρεβάτι!
.
.
.
Ομάδα επιστημόνων του ΜΙΤ μελετά τη δυνατότητα επέκτασης των εφαρμογών του χρονοδιακόπτη, όπως π.χ. τη σύνδεσή του, εκτός από την καφετιέρα, και με τοστιέρα ή αυτόματο πορτοκαλοστίφτη.
.
Ο δικός μου κοστίζει μόλις 9 ευρώ!

3 σχόλια:

Ελένη Μ. είπε...

Χα χα χα !
Να ξυπνάς με άρωμα καφέ …το βρίσκω καταπληκτικό ! Ελπίζω δε …. η επιστημονική σου ομάδα να προβλέψει και για μουσική εκτός από τοστ και πορτοκαλάδα . ….εγώ πάντως θα έχω κάτι κομμάτια με γκάιντα και μπεντίρ …χα .
Καλό απόγευμα !

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν ξυπνάς 10 λεπτά νωρίτερα και παίζεις τσαμπούνα να ξυπνήσεις τον ευατόν σου;

Ανώνυμος είπε...

Σου έχω και μια ακόμη πρόταση:

ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ FLYING ALARM CLOCK

Αν το πρωϊνό ξύπνημα μέχρι τώρα για εσάς ήταν μαρτύριο, ετοιμαστείτε να γίνει μια ολόκληρη περιπέτεια. Με το νέο ξυπνητήρι σας πλέον δεν θα χρειάζεται απλά να πατήσετε το διακόπτη λήξης του κουδουνίσματος αλλά να κυνηγήσετε τον έλικα μέσα στο δωμάτιο σας, όπου αυτός θα πετάει ανεξέλεγκτα μέχρι να τον εφαρμόσετε στην ειδική θέση του πάνω στο ξυπνητήρι.


.. με 22€ στο e-shop.gr