ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ

Γεια σας. Στα «Καρπάθικα Ημερολόγια», που πλέον γράφονται από την Αθήνα το Ηράκλειο, δημοσιεύω σκέψεις και ιδέες που με απασχολούν και που προέρχονται από οτιδήποτε μπορεί να είδα, άκουσα, έζησα.
Για να είμαστε σύμφωνοι με τους κανόνες του παιχνιδιού, θα διατηρήσουμε την ανωνυμία μας. Ο σκοπός βέβαια δεν είναι να κρυφτούμε πίσω από ένα ψευδώνυμο για να πούμε όσα δε θα τολμούσαμε να πούμε ενυπόγραφα, γι' αυτό και κάθε σχολιαστής είναι φυσικά ελεύθερος να υπογράφει όπως θέλει, επωνύμως ή ψευδωνύμως. Ωστόσο, θέλω να μείνουμε σταθεροί σ' αυτή την έστω και σχετική ανωνυμία, δηλαδή να μη δημοσιεύουμε το όνομα του άλλου αν το ξέρουμε.
Όταν απαγορευτεί η ανωνυμία, βλέπουμε...

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2007

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ

Γεια σας. Τα "Καρπάθικα Ημερολόγια" είναι μία στήλη από την οποία θα μοιράζομαι μαζί σας σκέψεις και ιδέες. Από πολύ παλιά είχα τη συνήθεια, τέτοιες σκέψεις και ιδέες να τις λέω στον εαυτό μου σε μία υποθετικά γραπτή μορφή, όπως αν τις δημοσίευα κάπου. Ιδού λοιπόν, αρχίζω να τις δημοσιεύω. Αναμένω τις απαντήσεις σας και τα σχόλιά σας.
Για να είμαστε σύμφωνοι με τους κανόνες του παιχνιδιού, θα διατηρήσουμε την ανωνυμία μας. Δεν είμαι ιδιαίτερα φανατικός επ' αυτού: ο σκοπός δεν είναι να κρυφτούμε πίσω από ένα ψευδώνυμο για να πούμε όσα δε θα τολμούσαμε να πούμε ενυπόγραφα. Γι' αυτό δε θα ασχοληθώ να εξαλείψω κάποιες ενδείξεις από τις οποίες, όποιος με γνωρίζει, θα βρει εύκολα ποιος είμαι (πάντως αν δεν έχουμε γνωριστεί μη σπάτε άδικα το κεφάλι σας, δεν είμαι κανένας διάσημος!). Άλλωστε οι πρώτοι που θα διαβάσουν τη στήλη θα είναι γνωστοί μου -από κάπου πρέπει ν' αρχίσουμε. Όσοι γράψετε κάποια απάντηση, είστε φυσικά ελεύθεροι να την υπογράφετε όπως θέλετε, επωνύμως ή ψευδωνύμως. Πάντως, θέλω να μείνουμε σταθεροί σ' αυτή την έστω και σχετική ανωνυμία, δηλαδή να μη δημοσιεύουμε το όνομα του άλλου.
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ; Κανένα ιδιαιτέρως. Ιδέες και σκέψεις που μπορεί να γεννηθούν από οποιοδήποτε ερέθισμα μέσα στην καθημερινή ζωή: από κάτι που είδα, άκουσα, διάβασα ή μου συνέβη. Βέβαια είναι λογικό ότι αυτές οι σκέψεις θα έχουν σχέση με τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα. Έτσι είναι πολύ πιθανό να σας γράψω ένα γράμμα με αφορμή κάποιο μουσικό θέμα, ή τα ήθη και τις συνήθειες του τόπου εδώ που ζω, ενώ είναι ελάχιστα πιθανό να σας γράψω για αυτοκίνητα ή για πολεμικές τέχνες. Πάλι δεν ξέρεις καμιά φορά. Οτιδήποτε μπορεί να πυροδοτήσει μία καλή σκέψη ή συζήτηση.
Εν ολίγοις πρόκειται για μια στήλη περιαυτολογίας. Ό,τι δηλαδή είναι συνήθως τα μπλογκ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!

Πέπε είπε...

Κύριε Πρόεδρε, καλώς ήρθατε! Ευχαριστώ για τις ευχές.